Razboi in presa locala

Cine are ochi de vazut, l-a observat mai de mult. Ziarul de Iasi si-a asumat rolul riscant de a se lua la tranta cu masinaria de produs si improscat rahat numita „Buna Ziua Iasi” (sic!).

Astazi, Toni Hritac publica un editorial interesant, un soi de rechizotoriu public impotriva lui Asimionesei, dar si o „mea culpa” in acelasi timp. De asemenea, mecanismele manipularii sunt puse pe masa, in premiera cred. Discret, extrem de superficial, dar sunt amintite, ceea ce-i mare lucru! Foarte interesant! 🙂 Editorialul se numeste sugestiv „Masinaria lui Asimionesei”, vi-l recomand.

Departe de mine gandul de crede ca vreuna dintre parti are dreptatea absoluta de partea sa. Ma bucura insa imens sa vad sacalii sfasiindu-se intre ei. Era si timpul.

Am spus-o si o s-o repet pana in panzele albe: presa in Romania sufera de betia puterii, are grave carente de ordin calitativ si adanci cicatrici morale. Din pacate, intr-o democratie presa e un mecanism extrem de sensibil, de delicat. Iar atunci cand mecanismele interne de autoreglaj nu functioneaza, trebuie sa fii al naibii de atent cum si cat intervii.

Ceea ce face in aceste zile Ziarul de Iasi este, din fericire, exprimarea mecanismului de autoreglaj. Succes va doresc si mai ales sa mergeti pana la capat!

Razboi in presa locala

Lasă un comentariu