Sevil Shhaideh Vlas

cartoon2706Am auzit nominalizarea în mașină. Notorietatea premierului propus e atât de mare încât nu știam cu certitudine dacă-i bărbat sau femeie. Ajuns la butoanele calculatorului, caut și citesc despre premierul desemnat și mi se întâmplă ceva ciudat în minte: o asociere involuntară cu Ioana Maria Vlas. Acesta-i pariul pe care vi-l propun, cu scadență la 1 an, poate 2: Sevil Shhaideh e „acarul Păun” al PSD.

Un scurt inventar despre cine și mai ales CE este Sevil Shhaideh:

  • Femeie într-o țară profund patriarhală cu frecvente accente misogine;
  • Etnic tătar într-o țară în care PSD a vândut cu succes naționalismul de paradă;
  • Musulman într-o Românie habotnic-ortodoxă

Într-o Românie care salivează cu ochii la promisiunile electorale utopice ale PSD, Sevil Shhaideh e paratrăsnetul perfect: „Noi am vrut, se putea, dar ne-a înșelat încrederea” – Sevil Shhaideh va deconta un plan de guvernare imposibil. La pachet cu guvernarea ratată vor veni și modificările legislației anti-corupție și/sau o Lege a răspunderii ministeriale comod croită. Asumate de Sevil Shhaideh pentru că Dragnea ne-a avertizat, discret: „e un om cu mare autoritate, prea mare uneori”.

De ce ar accepta Sevil Shhaideh soarta de acar Păun a Ioanei Mariei Vlas? Răspunsul se ascunde, probabil, în tenebrele corupției generalizate, transpartinice și îndosariată atent de servicii. Un om care a stat aproape de Nicușor Constantinescu, în Constanța lui Mazăre, nu poate fi decât un om vulnerabil. Noroc de soțul cu adânci rădăcini siriene, o țară a nimănui, un „no man’s land” global în care nu-i greu să te pierzi, pentru că, nu-i așa, cine să te caute?

N-am nici o problemă cu etnia, religia sau sexul premierului desemnat, sunt la fel de relevante, pentru mine, ca numărul pe care-l poartă la pantofi. Însă ipocrizia PSD e paroxistică. Cum o fi oare, acum, să fii votant PSD, naționalist și „mândru că ești român”? Vax, nu contează. PSD are două probleme urgente: guvernarea după parada de populism din campanie și reașezarea politică pentru prezidențiale. Iar Sevil Shhaideh Vlas, care e mai departe de profilul alegătorului PSD decât era Coposu, e soluția cinică pentru rezolvarea lor.

Reclame
Sevil Shhaideh Vlas

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s