Alegeri locale la Iasi

Victoria Nichita/USL era previzibila, m-au surprins doar proportiile. Faptul ca Iasul, un oras cu probleme MARI si EVIDENTE pentru orice locuitor al sau, e aproape pe utimul loc in ceea ce priveste prezenta la vot arata un adevar simplu, la fel de mare si evident: nu a existat o contraoferta VIABILA pentru Gh. Nichita, la nivelul perceptiei iesenilor cel putin. La asta ar trebui sa se gandeasca politicienii PDL, UNPR, PPDD etc.

Umila mea parere este ca Nichita putea fi batut la Iasi. Cu o singura conditie: coagularea voturilor anti-Nichita intr-o singura candidatura – prea putin conteaza numele candidatului. Ar fi fost un pariu „totul sau nimic” in care multi dintre iesenii exasperati de Nichita s-ar fi regasit. Au preferat sa absenteze, in conditiile in care esecul era previzibil, atat timp votul anti-Nichita s-a disipat in cel putin 3 directii (Paduraru, Oajdea, Ciuhodaru).

Urmeaza patru ani. Patru ani lungi… Si o toamna in care ma tem ca se va deconta usturator refuzul politicienilor non-USL de a oferi iesenilor o sansa reala a schimba primarul.

Reclame
Alegeri locale la Iasi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s