Cand Garcea cel prost inceteaza a mai fi benign

N-am mai scris pe blog de ceva vreme, nu atat din lipsa de timp, cat datorita unui inceput de lehamite cronica. M-au ajutat militienii tarii sa-mi treaca!

De vreo trei zile ma uit la TV si prin site-uri si tot nu-mi vine sa-mi cred ochilor unde a ajuns prostia individuala si lipsa colectiva a culturii institutionale in tarisoara noastra. Ma uit la imaginile de mai jos si ma strange in spate cand ma gandesc cine imi apara drepturile si linistea si mai ales cata dezordine poate face intr-o tara o presa care instiga fatis la violenta.

Datele problemei sunt simple: politistii au fost singurii sindicalisti care au incalcat legile ce guverneaza organizarea mitingurilor de protest. Mai mult, politistii sunt singurii care in cadrul „festiv” al protestului si-au permis sa-si bata joc de insemnele statului roman – si cine are militari in familie stie ce spun. E ca si cum muncitorii de la IMGB ar fi ars steagul Romaniei in Piata Victoriei. Iar ce si-au permis sa scandeze la adresa lui Blaga si Basescu ii descalifica nu ca politisti, ci ca oameni normali, cu bun-simt la purtator.

Si-a dat Blaga demisia? Foarte bine, asta si trebuia. La fel trebuie sa faca sefii Politiei si Jandarmieriei pana la nivelul ierarhic in care nu puteau influenta evenimentele produse. Iar cei 6.000 de politisti trebuie destituiti repede, cu sfanta litera „i” cel putin si pierderea facilitatilor de care se bucura.

Stiu cel putin 2 obraji de politisti cu minte si academie care au crapat de rusine. Mi-au spus ca majoritatea covarsitoare a protestatarilor care au sarit calul sunt, de fapt, politisti comunitari, „importati” din fostul corp al Gardienilor Publici. Ca acei oameni nu reprezinta Politia Romana. Ca nu e drept sa fie pusi toti in aceeasi oala, sunt ~80.000 de politisti in sistem, iar la miting au fost 6.000. Asa o fi, dar din pacate Politia Romana e o institutie, nu un grup de indivizi apartinand unei bresle/categorii profesionale cum sunt medici sau profesorii, de exemplu. De unde si uniforma cu insemnele statului, de altfel…

Dragi guvernanti, cu toata simpatia v-o spun: nu e in joc mandria voastra, ci obrazul statului roman. Purtati-va ca atare si luati masuri!

Reclame
Cand Garcea cel prost inceteaza a mai fi benign

Un gând despre &8222;Cand Garcea cel prost inceteaza a mai fi benign&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s