IE = Internet Exploiter? :)

Guvernul german recomandă renunţarea la Internet Explorer | REALITATEA .NET

Guvernul german şi-a avertizat cetăţenii care folosesc internetul că trebuie să găsească alt browser în locul Internet Explorer de la Microsoft. Avertismentul de la Biroul Federal pentru Securitatea Informaţiei din Germania vine după ce Microsoft a admis că Internet Explorer a fost veriga slabă în atacurile recente asupra sistemelor Google.

Utilizatorii de Internet peste medie folosesc deja, de ani buni, alternativele la Internet Explorer, in special Mozilla Firefox si, mai nou, Google Chrome. Recomandarea autoritatilor germane nu-i atinge in nici un fel pe acestia.

Exista insa categoria cea mai interesanta pentru Microsoft si produsele sale: the average Joe universal in ale Internetului, navigatorul care atunci cand vrea „sa se dea pe net” apasa reflex butul albastru in forma de „e”, buton ce deschide automat homepage-ul msn.com… etc, cunoasteti pattern-ul. Acesti utilizatori sunt cei mai sensibili la anuntul germanilor.

„Adica, cum? Sunt probleme de securitate? Calculatorul meu ar putea fi virusat? Hackerii cei rai mi-ar putea fura pretioasele mele fisiere din „My Documents” (where else?) sau lista ultimelor site-uri porno accesate? Nasol!” – intr-o forma simplista asta e monologul pe care mi-l imaginez ca se intampla in mintea utilizatorului de Internet Explorer. (Nu zic, Doamne feresti, ca utilizatorul de IE e cretin, doar ca e mult mai putin interesat de lumea online in care noi ne tinem blogurile, prietenii, majoritatea relatiilor sociale poiate…).

Ce va face utilizatorul descris mai sus? Va cauta, probabil, un alt browser. De la cine insa? Pai cine-i guru-ul online al zilelor noastre? Google! Mica-i lumea! Mai ales ca Google promoveaza tot mai agresiv propriul browser, Chrome.

Nu spun ca atacul asupra Google e vreo facatura. Doar ca Google va castiga enorm de pe urma atacului si a reactiilor de tipul celei avute de administratia germana.

Mai o chestiune esentiala pe care pun pariu ca nici Google si nici Microsoft n-o vor scoate in fata: pe CINE afecteaza bresa de securitate din IE? Pe end user? No way. El doar are un calculator care „when idle turns bad” 🙂

Reclame
IE = Internet Exploiter? :)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s