2010 negru pentru bugetari

EXCLUSIV În 2010, Guvernul i-ar putea trimite pe bugetari în concediu fără plată în fiecare lună pentru „un număr de zile” – Gandul

„Guvernul va avea în vedere un mix de măsuri pentru a atinge această ţintă”, a declarat pentru Gândul Andreea Paul (fostă Vass), consilierul pe probleme economice al premierului desemnat Emil Boc. Iar reducerea cheltuielilor se poate face „fie prin aplicarea legii pensiilor, a salarizării unice şi a restructurării agenţiilor, fie prin trimiterea în concediu fără plată a bugetarilor un număr de zile în fiecare lună”, a explicat ea.

Asa cum anticipam, incep sa apara semnalele legate de Romania economica a anului 2010. Dupa seismul care a lovit sectorul privat in 2009, a venit timpul ca si sectorul bugetar sa simta valul crizei. Cred ca masurile vor fi drastice, insa daca sunt luate cu cap si cumpatare si sunt sprijinite de bani din exterior, avem in sfarsit sansa reala, pentru prima data dupa 1989, sa modelam un aparat de stat corelat cu nevoile reale ale statului, si nu supradimensionat ca pana acum.
Urmeaza sa vedem costurile sociale. Daca economiile europene isi revin conform estimarilor din 2009, solutia financiara pentru bugetarii afectati de restructurari ar putea fi, din pacate, pe cat de simpla, pe atat de dura: munca in strainatate.

Reclame
2010 negru pentru bugetari

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s