PDL Iasi: nu e criza, e paradox

Raspuns la acest articol din blogul lui Catalin IVAN.

Catalin, am doua intrebari si te rog sa-mi raspunzi sincer.

Scenariu:

Esti presedintele pe judet al unui important partid. Sa-i spunem X.  
Esti parlamentar, dar ai pierdut de 2 ori la rand alegerile locale pentru Primarie si o data pentru Consiliul Judetean.
Vezi clar din voturile de la locale ca te situezi, procentual, sub partid.
Vezi clar din voturile de la locale ca in urban stai mai rau decat in rural.

In scenariul asta, intrebarile sunt:

1. Te-ai folosi de puterea functiei pentru a forta propria ta candidatura in colegiul-fief pentru partidul tau, colegiu aflat in mediul urban?

2. Daca ai pierde in acest colegiu, in conditiile in care toate celelalte colegii urbane au fost castigate, ai ramane la conducerea filialei?

Ghici ciuperca cine-i?

In aceste conditii, suna absolut bizar sa spui ca Dan Carlan are sprijinul partidului. Functia alfa a unui partid politic este ascensiunea la putere. Ce membru de partid sprijina un lider care se indreapta constant in sens invers? Si daca nici partidul nu-l sprijina, atunci cine? Conducerea centrala? Doar dezinformata… 

Hai sa ne uitam in Moldova la liderii filialelor locale ale PDL. Flutur la Suceava sau Gheorghe Stefan la Piatra – sunt oameni puternici, nu doar in filiala, dar mai ales in comunitatea pe care o reprezinta. Iar oamenii puternici au o voce puternica, care se va face auzita, de exemplu, la trasarea jaloanelor pentru marile investitii de infrastructura.

Din acest punct de vedere, nici voi nu stati mai bine, desi mi-as dori-o, strict in acest context. Nici Nichita nu are anvergura greilor locali ai PSD. Doar Fene… Trist nu?  

Iar la PDL? Dan Carlan e administratorul de bloc cu cele mai mari datorii la intretinere. E insa un paradox care nu socheaza pentru ca Romania este o tara a paradoxurilor. Exista insa un personaj cu tolerabilitate scazuta la paradox si influenta… decizionala. Speranta de normalitate in filiala PDL Iasi sta, se pare, exclusiv in acest personaj.

Reclame
PDL Iasi: nu e criza, e paradox

2 gânduri despre &8222;PDL Iasi: nu e criza, e paradox&8221;

  1. Raspunsul la intrebarile de mai sus sunt „da” si apoi „nu”. Acelasi argumente stau insa in picioare si pentru Carlan. Oprea a candidat la primarie, a avut toata sustinerea liderilor din Moldova (vezi vizitele respectivilor in Iasi in timpul campaniei), ba chiar a organizatiei PD chiar si din interes, foarte multi bani si cu toate astea a pierdut. Nici el nu si-a dat demisia atunci din functia de presedinte al organizatiei municipale.
    Este greu sa speri la o stare de normalitate intr-o organzatie cu atat de multe centre de putere. Sunt prea multi care nu pot fi decat primii…

  2. Deci in conditiile in care stii ca n-ai succes in mediul urban, te folosesti de functie pentru a „forta” acest colegiu… Eu cred ca nu e doar neonorabil (mai ales in conditiile in care colegiul respectiv a ajuns sa fie fief nu prin munca ta), dar extrem de riscant. Rezultatele s-au vazut.

    Nu e vorba de prof. Oprea aici. Din cate stiu, conform protocolului de fuziune PD-PLD, functia de presedinte al filialei judetene apartine oricum unui ex-PD-ist.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s