Fecioara Maria – playmate in Playboy

...ce legenda ai mai putea pune la o astfel de imagine?
...ce legenda ai mai putea pune la asa ceva?!

Imi place sa cred ca orice fiinta umana, crescuta intr-o societate ajunsa la un minim grad de civilizatie, are un set de reguli autoimpuse, dincolo de regulile oficializate prin lege stabilite de autoritatile locului.

Imi place sa cred ca o parte din aceste reguli urmeaza cele 10 legi ale credintei crestine (sa nu ucizi, sa nu furi… sa nu iei numele Domnului in deradere).

Nu ma astept ca astfel de reguli sa fie urmate fara cracnire (e si porunca privind nevasta altuia pe-acolo…), dar imi place sa cred ca ele traseaza o linie de demarcatie cat de cat clara intre BINE si RAU. 

Apoi descopar ca exista una sau mai multe fiinte umane care au gandit si realizat un pictorial in Playboy in care Fecioara Maria imbraca hainele Evei. Si in interiorul revistei, dar si pe coperta.

Nu am fost intr-o biserica de mai mult de 4-5 ori in toata viata mea. Sunt crestin, dar am propria interpretare a conceptului de divin si a celui de religie. Nu sunt deci fanatic, nici macar habotnic. Dar coperta Playboy m-a cutremurat. Pentru simplu motiv ca a mai picat astfel un zid in directia lui „orice e posibil, orice e permis cand e vorba de libera exprimare”. 

The First Amendment to the United States Constitution is the part of the United States Bill of Rights that expressly prohibits the United States Congress from making laws „respecting an establishment of religion” or that prohibit the free exercise of religion, laws that infringe the freedom of speech, infringe the freedom of the press, limit the right to peaceably assemble, or limit the right to petition the government for a redress of grievances.
(Wiki)

Oare la asta se gandea parintele Primului Amendament? La Fecioara Maria cover la Playboy?!

Reclame
Fecioara Maria – playmate in Playboy

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s