Miorita? q.e.d.

O sa fiu scurt, ca am treaba.

 

Iaca cum stam (si da, stiu ce-i aia cacofonie):

Suceava: de 5 ori mai sus ca Iasul

„Ziarul de Iasi” a cerut de la Oficiul National al Registrului Comertului date despre investitiile straine, din ultimii patru ani. Surpriza: capitalul social subscris de firmele straine raportat la numarul de locuitori este de peste cinci ori mai mare in Suceava decit in Iasi. In patru ani de guvernare PNL la nivel national si administratie PSD la nivel local strainii au ocolit Iasul. (articolul integral aici)

 

…si iaca ce facem (idem ref. la cacofonie):

Amintirile despre Iasul anului 2008 ingropate in curtea Primariei

„Capsula Timpului”, un proiect conceput de Asociatia de Film si Televiziune din Iasi nu a fost ingropata duminica din cauza ploii. Mai multe persoanalitati iesene, printre care criticul de arta Valentin Ciuca, directorul Filamonicii Iasi Bujor Prelipcean, primarul Gheorghe Nichita, presedintele Consiliului Judetean Constantin Simirad, actorul Sergiu Tudose, au participat, in sala mare a Primariei, la lansarea unui proiect care a inceput acum patru luni. „Capsula timpului” se doreste a fi, dupa cum l-a descris Irina Pacurariu, gazda evenimentului, o „sageata trimisa peste jumatate de veac” iesenilor anului 2058. (5 octombrie 2008) (Sursa)

 

Sa ma ierte organizatorii distins evenimentului (ideea e faina, de altfel), dar initiativa lor e redundanta. La cum merg lucrurile in urbea noastra, in 2058, cand nepotii nostri vor deschide capsula, vor constata doar ca lucrurile au mai imbatranit un pic. Si ca resemnarea din „Miorita” ramane sport national. 

Reclame
Miorita? q.e.d.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s