Dor de Nelu

La adresa http://blogulsce.blogspot.com/ gasim, citez: „Serviciul de Comunicare Electronica” al PSD. Trecem peste faptul ca ditai partidoiul tine asa pretios serviciu pe un amarat de cont gratis de blogspot. Zambim discret citind primul rand al primului articol din pagina: „Adrian Nastase are in Jurnalul National de astazi un editorial excelent” (lip, lip!). Dar ma buseste rasul observand sloganul Serviciului in cauza, scris frumos, mare, in header: „Cel ce scrie transmite, cel ce vorbeste comunica, cel ce gesticuleaza convinge”.

N-am sa fiu rau sa scot din context cele trei afirmatii, nu-i nevoie sa fii rautacios la asa enunt. Sa analizam fondul. Prin urmare:

„Cel ce scrie transmite (…)” – Dom’le, daca scrii, carevasazica daca esti entelectual cum s-ar spune, se cheama ca transmiti. Transmiterea asta e o cestiune pur tehnica, deloc empatica… ceva de genul anunturilor din gara. In fine, mai departe.

” (…) cel ce vorbeste comunica (…)” – Nimic mai eronat domnilor, mai ales cand e vorba de politicieni, indifirent de culoare. Voi vorbiti si-atat, de comunicat nu mai comunicati de mult, pentru ca ati intepenit in acelasi limbaj de lemn construit cu meticulozitate de voi de la Roman incoace. Oricum, de la vorba la comunicare e cale lunga, mai puneti mana pe-o carte.

” (…) cel ce gesticuleaza convinge” – Ei, aici mi-a intepenit neuronul. Dar si momentul revelatiei a fost pe masura: de aia e PSD-ul asa cum e, va lasati zilnic convinsi in intersectie de agentul de circulatie. 

Lasand gluma la o parte, eu in locul vostru as scoate fraza asta din header, e penibila. Se vede in subconstientul vostru dorul de gestica convingatoare a lui nea’ Nelu, un individ respectabil totusi prin faptul ca a reusit sa traduca perfect, intr-o noua limba de lemn, vechile idei ale comunismului, pe care nu numai ca le stie, dar in care si crede. Si cred ca se mai vede si dispretul pentru scriitura si scriitori – de asemenea un vechi reflex de pe vremea luptei de clasa. 

Multa bafta in alegeri va doresc 🙂

Reclame
Dor de Nelu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s